Evenimentul final al proiectului BOWI, desfășurat sub titulatura “BOWI Networking Event: Enabling Interregional Collaboration Benefits for SMEs”, a adus la Cluj-Napoca parteneri din 15 țări europene, reprezentanți ai peste 50 de companii deeptech și peste 15 Centre Europene de Inovare Digitală. Pe lângă aceștia, au fost prezenți și reprezentanți ai mediului academic, întreprinderi mici și mijlocii, clustere și alți actori relevanți din ecosistem.

Evenimentul reprezintă un moment important încheierii proiectului BOWI și marchează succesul obținut în colaborarea cu diverse startup-uri inovatoare. Proiectul BOWI a fost un sprijin semnificativ în construirea Transilvania Digital Innovation Hub și a contribuit la dezvoltarea acestuia. De-a lungul parcursului său, proiectul a acordat sprijin financiar în valoare de 60.000 de euro fiecărui dintre cele patru startup-uri selectate, oferindu-le o șansă reală de a se dezvolta și de a-și valorifica potențialul. În cadrul evenimentului, două dintre aceste startup-uri au susținut prezentări individuale, permițându-le astfel participanților să le cunoască mai bine și să descopere inovațiile tehnologice pe care le aduc în domeniul lor de activitate.

Proiectul BOWI a deschis calea către colaborări interregionale semnificative. Prin intermediul coridoarelor de colaborare, Transilvania Digital Innovation Hub a stabilit relații solide cu alte trei Centre de Inovare Digitală, alianțe structurate cu RWTH (Universitatea Aachen, Germania), Belgrade Robotics HUB (Serbia) și Sunrise Valley DIH (Lituania), precum și colaborări cu organizații precum TNO (Olanda), VTT (Finlanda), KTP (Polonia) și multe altele. 

Prin intermediul acestor coridoare, se facilitează transferul de cunoștințe, colaborările de business și schimbul de experiență între regiuni diferite. Credem că aceste colaborări interregionale reprezintă o oportunitate importantă pentru regiunea noastră de a beneficia pe termen lung de avantajele aduse de transferul de cunoștințe și colaborările în domeniul inovației.

Evenimentul final al proiectului BOWI a adus împreună actori cheie în ecosistemul digital, consolidând poziția Transilvania Digital Innovation Hub ca un hub de inovație și promovând colaborarea în domeniul tehnologic. Participanții au avut ocazia de a urmări prezentări captivante și de a participa la discuții, sesiuni de matchmaking și de networking.