Despre Transilvania Energy Cluster

Transilvania Energy Cluster

Transilvania Energy Cluster (TREC) a luat naștere ca rezultat al conștientizării actorilor locali cu privire la importanța schimbării percepției asupra utilizării resurselor de energie regenerabilă și a oportunităților rezultate din exploatarea adecvată a acestora. Sectorul energiei regenerabile este unul emergent care contribuie la economia regiunii în creștere.

Clusterul TREC a devenit o entitate legală în iunie 2015 și are în prezent peste 40 de entități, atât în cercetare, cât și în firme private și autorități publice.

TREC este o platformă pentru inovații bazate pe cercetare și dezvoltare în domeniul energiei alternative, energiilor regenerabile, eficienței energetice și tehnologiilor avansate de protecție a mediului și protecție a mediului înconjurător.

Echipa Transilvania Energy Cluster

Oana Raita

TREC Manager

Dr. Oana RAITA este manager TREC și cercetător științific de gradul II la INCDTIM, Centrul de Cercetare Avansată în Energie Alternativă. Ea are o vastă experiență în redactarea și coordonarea proiectelor de cercetare. A condus proiecte în calitate de director / manager de proiect și a participat la peste 20 de proiecte în echipa de implementare.

Alexandra Stoica

Președinte TREC

Alexandra Stoica este inginer de instalații, fondatoarea și Director Executiv al DAS Engineering Grup – o companie antreprenorială în domeniul instalațiilor. Ea a absolvit Facultatea de Construcții și Instalații de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și și-a extins educația prin absolvirea unui EMBA (Executive Master in Business Administration) la WU Wien.